RSS Feed

Græskartærte med tomatsalat

Græskartærte med tomatsalat

I denne uge lavede jeg denne frokosttallerken for første gang – og den var farverig og indbydende og smagte skønt!

Det er jo i den grad tid for græskar, og jeg syntes, at tomatens friskhed passede godt til tærtens fede smag.

Hvis man ønsker en mild smag bør man benytte butternutsquash, og ønsker man en kraftigere græskarsmag kan man vælge hokaidoen. Denne gang benyttede jeg butternutsquash.

Opskriften er til ca. 4 personer og er tilpasset et almindeligt tærtefad.

 

 

Tærtebund

  • 120 g. let mayonnaise
  • 150 g. grahamsmel
  • ½ tsk. salt

Tærtefyld

  • 350 g. græskar (hokaido eller butternutsquash)
  • 100 g. løg
  • 4 æg
  • ½ tsk. rosmarin
  • Salt & peber

Bland alle ingrredienserne til tærtedejen sammen, tryk den ud i et tærtefad og bag den i ca. 20 min. ved 180 gr.

Skræl græskaret og skær det i mindre stykker. Skær derefter løget i mindre stykker og kog begge møre i saltet vand. Hæld vandet fra og blend grøntsagerne med ægene og kryderierne. Hæld massen på tærtebunden og bag yderligere i ca. 20 min. på 180 gr.

Tomatsalat med hytteost

  • 4 store tomater
  • 200 g. hytteost
  • 8-10 radiser
  • 5 tsk. purløg
  • Lidt citronsaft
  • Salt & peber

Skær radiser i skiver og finthak purløget. Tilsæt hytteosten og rør sammen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: